Leer ons bedrijfsverhaal kennen

The James Company bestaat deze maand officieel 5 jaar, maar als pionier op gebied van vastgoedserviceconcepten hebben we al ruim 12 jaar ervaring. Hoe dat zit, lees je hier.

Rotterdam

De geschiedenis van The James Company ligt aan de rand van Rotterdam, in het bedrijventerrein Brainpark, waar het voormalig hoofdkantoor van Verwey Vastgoed was gevestigd.

Verwey Vastgoed had de ambitie om wonen en werken in gebouwen waardevoller te maken en werd een pionier op dit gebied.

Butler diensten

Er werden, een beetje naar Amerikaans model, extra diensten geleverd in woon- en kantoorgebouwen bovenop het reeds bekende vastgoedbeheer. Dit gebeurde onder andere in twee iconische Rotterdamse gebouwen, De Rotterdam en Calypso, middels een conciërge op locatie, het aanbieden van services zoals stomerij en carwash en het organiseren van events voor de gebouwgebruikers. Zo stonden niet langer ‘de stenen’ centraal, maar de mensen die er elke dag woonden en/of werkten.

+James

Vervolgens werd in 2015 +James geboren: het resultaat van deze integrale benadering van property management.

Het serviceconcept +James werd in tientallen gebouwen in Nederland geïmplementeerd. Om blijvend te innoveren werd er samengewerkt met inspirerende startups en werd er geïnvesteerd in een digital community platform.

The James Company BV

Een sprong in de tijd: in 2019 maakte +James zich los van Verwey Vastgoed, dat inmiddels was gefuseerd met MVGM. The James Company BV werd opgericht en naast het bekende serviceconcept +James werden de diensten +Jack en +Inhuismeesters toegevoegd.

En nu, vijf jaar later, zijn we opnieuw gegroeid. We werken voor diverse opdrachtgevers, uiteenlopende gebouwen en verschillende gebruikers. We leveren passende diensten voor ieder gebouw. Of voor de hele buurt. Waarom ook niet. Op naar de volgende 5 jaar!

Deel dit artikel: