Betekenisvolle communities: ook in de winter

Hoe kan je de tijdens de wintermaanden het gemeenschapsgevoel versterken? Onze Community Manager Marlène deelt haar winterfavorieten voor bloeiende en betekenisvolle communities.

Empower the community

De decembermaand is heel erg geschikt om gebouwgebruikers zelf achter het stuur te zetten. Geef kantoorgebruikers de mogelijkheid om kerstkaartjes te schrijven voor eenzame ouderen, zet kratten in de entreehal om producten in te zamelen voor de voedselbank of stimuleer bewoners om alleenstaande buren uit te nodigen voor het kerstontbijt. Happy people. Daar doen we het voor.

Positieve gebouwbeleving

Door het gebouw zorgvuldig aan te kleden verbeter je de gebouwbeleving en stimuleer je gebruikers om onderling contact te maken. Denk hierbij aan sfeerverlichting, een goede kerstboom, maar koffie en hot chocolate trucks werken ook goed, net als een pop-up kerstkoor.

Rituelen en tradities

Hét kerstontbijt, dé winterborrel – het zijn heerlijke tradities die elk jaar terugkeren. Hoewel de agenda’s in december druk zijn, wordt er voor goede rituelen en tradities tijd gemaakt.

Wat dacht je van de jaarlijkse winterborrel bij woongebouw Pontsteiger in Amsterdam, dat ieder jaar tussen kerst en de jaarwisseling wordt georganiseerd? Of het kerstontbijt dat de bewoners van Hof van Holland in Hilversum met elkaar voorbereiden?

Benieuwd wat onze Community Manager voor jouw gebouw kan betekenen? Neem contact met ons op. Vinden we leuk!

Neem contact op

Deel dit artikel: