Het belang van local heroes

The James Company werkt samen met local heroes; startups, lokale ondernemers en organisaties die bekend staan om hun vakmanschap.

Neighbourhood engagement

De belangrijkste reden om local heroes te betrekken is de verbinding met de buurt. Zo ontstaat er niet alleen een community ín het gebouw, maar reikt het gemeenschapsgevoel ook tot buiten de voordeur.

Meer voordelen

  • Hoe lokaler, hoe duurzamer. Er is minder vervuilend transport nodig en zo verkleinen we onze ecologische voetafdruk.
  • Door te kiezen voor lokale ondernemers, dragen we bij aan een aangename, eerlijke en duurzame gemeenschap.
  • De kwaliteit van lokale producten en diensten overtreft vaak die van corporate aanbieders.
  • Lokale ondernemers bieden superieure service op het gebied van reparaties en garantie.
  • Samenwerken met local heroes garandeert commitment, betrokkenheid en opvolging.

Local hero John

John is eigenaar van O’Casey’s, een Ierse pub op het Noordeinde in Den Haag. Naast een restaurant heeft de pub ook een geweldige binnentuin, een verborgen pareltje in de Hofstad.

Die binnentuin is het decor van de jaarlijkse zomerbarbecue voor bewoners van woongebouw Kortenaer (op 500 meter afstand van de pub).

Bijkomend voordeel: een bezoekje aan O’Casey’s smaakt altijd naar meer. Inmiddels krijgt John regelmatig bewoners over de vloer voor zijn Pub Classics.

Local hero Ron

Ron van Java Schoenservice is een local hero die om zijn vakmanschap bekend is in heel Den Haag. Of het nu gaat om sneakers, laarzen, hakken of pantoffels, iedere schoen knapt op van een bezoekje Ron.

In zijn winkel aan de Javastraat voert hij met zorg de reparaties uit, verwelkomt hij klanten voor een praatje en serveert hij ondertussen een lekker kopje koffie.

Het is eigenlijk jammer dat bewoners die gebruik maken van onze online schoenservice nooit een bezoekje brengen aan Ron in zijn winkel. Dit vakmanschap is echt de moeite waard om te ervaren!

Deel dit artikel: