Case | +James

Bewoners en buurt verbinden

Amsterdam | De Zuidas | 900 Mahler | Achmea Real Estate | CBRE

De Zuidas

De Zuidas begon als business district: een plek waar toonaangevende bedrijven zich vestigden en mannen in pak het straatbeeld domineerden. Mad Men en Suits, maar dan in Amsterdam. Er wordt momenteel intensief gewerkt aan een transformatie waarbij niet alleen werken, maar ook wonen een belangrijke rol gaat spelen in dit unieke stadsdeel.

900 Mahler

Eén van de eerste woontorens in het gebied was 900 Mahler (127 appartementen). In 2016 werd deze toren, geïnspireerd op de New Yorkse bouwstijlen, opgeleverd.

Team op locatie

Vanaf het moment van oplevering zorgt The James Company voor een team op locatie. Drie ervaren hospitality hosts werken in shifts en zorgen voor de bezetting. De aanwezigheidstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 20:00 uur, op zaterdag van 09:00 tot 15:00 uur en op zondag van 11:00 tot 15:00 uur.

De hospitality hosts communiceren via het digital community platform gemakkelijk en snel met de gebruikers.

Jannie

Hospitality host Jannie is vanaf de oplevering hét gezicht van woontoren 900 Mahler. Ze maakt wonen in 900 Mahler onvergetelijk; helemaal in de traditie van The James Company. Ze kent het gebouw op haar duimpje en ze signaleert storingen in een vroeg stadium die vervolgens snel worden opgelost. Uiteraard staat ze klaar voor bewoners: voor een praatje of een (reparatie-)verzoek.

Quote +James is belangrijk voor de veiligheid in het gebouw. Ongenodigde gasten komen zo minder snel naar binnen. De aanwezigheid van +James zorgt voor een veilig gevoel.
Bewoner 900 Mahler | Amsterdam
Quote Iedere +James is zo attent, sociaal en behulpzaam. Daarnaast is het ook gewoon heel fijn dat iemand je pakketjes ontvangt en bijvoorbeeld je planten water geeft wanneer je op vakantie bent. Ik hoef me nergens meer zorgen om te maken!
Bewoner 900 Mahler | Amsterdam
Quote Het gevoel van ‘thuis’ dat +James geeft is onbetaalbaar.
Bewoner 900 Mahler | Amsterdam
Quote Zonder +James hadden wij het appartement niet gekocht.
Bewoner 900 Mahler | Amsterdam
Quote +James werkt verbindend. Het is altijd gezellig om met +James en medebewoners even een praatje maken. Ik heb het idee dat door +James de bewoners meer betrokken zijn met elkaar en met de buurt.
Bewoner 900 Mahler | Amsterdam
Quote I liked the bootcamps and the socials organized in the building and in the neighbourhood. A great way of meeting the neighbours.
Bewoner 900 Mahler | Amsterdam

Community building

Daarnaast ziet Jannie het als haar taak om bewoners met elkaar én de buurt te verbinden. Zeker toen de bewoners hun sleutels ontvingen in 2016, waren avonden en weekenden stil op de zakelijke Zuidas. Jannie zocht meteen de samenwerking op met local heroes – die zich voorheen voornamelijk richtten op zakelijke klanten – zoals restaurants en een sportschool. Met de sportschool zette ze een bootcamp op voor bewoners en bij diverse restaurants organiseert ze nu gezellige borrels. Bewoners maken zo kennis met de buurt én leren meteen hun buren beter kennen.

Marlène
Community Manager
Geinteresseerd in een samenwerking?
Neem contact op