Verminder chaos tijdens het inhuizen

Bij de inhuizing van grootschalige nieuwbouwcomplexen ontstaat vaak chaos. Wat achterblijft is schade aan het gebouw, ontevreden bewoners en een boze gemeente. Dat willen we natuurlijk voorkomen.

Zorg voor een verhuisplanner

In een online verhuisplanner kunnen bewoners een timeslot reserveren voor hun verhuizing. Zo zijn alle verhuizingen van tevoren gepland en verspreid over verschillende dagen- en tijdstippen.

Gericht communiceren is key

Verstuur de online verhuisplanner samen met de communicatie over de sleuteloverdracht. Dit is ontzettend belangrijk. Zodra de datum van de sleuteloverdracht bekend is bij bewoners wordt er direct begonnen met het plannen van de verhuizing.

Creëer en communiceer een verhuisprotocol

Vaak valt de inhuisfase een beetje tussen wal en schip. Wie is verantwoordelijk? Het is belangrijk om dit te bepalen en een verhuisprotocol op te stellen. Dit document is leidend voor de betrokkenen, de gemeente en de bewoners.

Organiseer een laad- en loszone

Hierdoor wordt verkeerschaos rondom het gebouw voorkomen. Zeker als het gebouw in het centrum van een stad gelegen is. In de laad- en loszone kan de bewoner tijdens het gereserveerde timeslot de verhuiswagen parkeren.

Zorg voor verhuismateriaal

Door verhuismaterialen zoals rolcontainers, steekkarren en verhuisdekens beschikbaar te stellen voor bewoners wordt schade aan het gebouw voorkomen. Plaats de verhuismaterialen in de laad- en loszone, zodat bewoners deze handige tools direct kunnen gebruiken.

Zorg voor extra vuilcontainers

De hoeveelheid afval die een verhuizing met zich meebrengt is niet op te vangen met de reguliere vuilcontainers. Voorkom onveilige situaties en vervuiling rondom het gebouw en stel vanaf de eerste dag extra afsluitbare vuilcontainers beschikbaar.

Zet ervaren personeel in tijdens de verhuisdagen

Om chaos te minimaliseren tijdens de verhuisdagen, is het van belang om ervaren personeel in te huren. Zij moeten de grote verhuisbeweging coördineren en toezicht houden op bewoners, verhuizers, bezorgers en verkeersituaties.

Zachte landing

Heeft u binnenkort een inhuizing op de planning? Zorg dan voor een zachte landing voor nieuwe bewoners!

Deel dit artikel: